Marcați
Atenție la sobele defecte
3.01.2023, 16:17
Noul an a început cu noi victime ale incendiilor și sobelor defecte. O persoană și-a pierdut viața, iar două au ajuns internate la spital din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ambele cazuri este vorba despre nerespectarea regulilor de securitate la utilizarea surselor de încălzire. În acest context, pompierii le reamintesc cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, doi soți din satul Ursoaia, raionul Căușeni au fost internați în spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba din casă.

În aceeași zi, în satul Scorțeni, raionul Telenești, un bărbat a decedat după ce propria locuință a luat foc.

În acest context, salvatorii și pompierii îndeamnă cetățenii să fie vigilenți la exploatarea aparatelor de încălzire.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în primele trei zile ale anului curent în Republica Moldova s-au produs 14 incendii, iar o persoană a decedat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).