Marcați
Medicii cer impunerea testelor covid în UE
3.01.2023, 15:39
Medicii germani solicită impunerea testelor COVID la intrare în Uniunea Europeană pentru călătorii din China, după ce țara se confruntă din nou cu o explozie de cazuri de coronavirus. De altă parte Uniunea Europeană oferă Chinei vaccinuri gratuite împotriva virusului pentru a ajuta la reducerea focarului, a anunțat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Președintele Asociației Federale a Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică, Johannes Niesen, a declarat pentru ziarele grupului media Funke, că este probabil ca virusul COVID să sufere mutații având în vedere valul de contaminări din China. De aceea trebuie să fim pregătiți, atenționează medicul german.

"Acum avem nevoie de protecție uniformă în toată Europa. Fiecare călător din China ar trebui să fie testat cu ajutorul testelor rapide la intrarea în UE. Regula ar trebui să se aplice celor care se află în călătorii de afaceri, turiștilor şi altor vizitatori. Cei care sunt testați pozitiv la coronavirus, ar trebui să efectueze un test PCR şi proba trebuie secvenţializată. Cei care sunt infectați cu coronavirus ar trebui izolați”, - declară specialistul.

Uniunea Europeană nu a decis cu privire la un răspuns comun la răspândirea rapidă a COVID-19 în China, în cadrul ultimelor consultări pe această temă de săptămâna trecută. O nouă reuniune la acest subiect este programată pentru joi, 5 ianuarie. Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, le-a cerut membrilor Uniunii Europene să-şi revizuiască măsurile naționale de monitorizare a virusului şi să le intensifice din nou dacă este necesar. Totodată, comisarul european a anunțat că stocurile în exces de vaccinuri din țările UE vor fi donate Chinei pentru a stăpâni focarul masiv de coronavirus după ce țara și-a oprit politica de zero covid. Între timp, mai multe țări europene, între care Franța, Italia şi Spania, au impus restricții la intrarea pe teritoriile lor pentru călătorii din China sau au susținut perspectiva unor astfel de măsuri. Mai mult, Maroc, chiar și-a închis granițele pentru călătorii care vin din China.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).