Marcați
ANRE a micșorat tariful la curent
30.12.2022, 15:13
Noul an începe cu o ieftinire a energiei electrice. După mai multe etape de scumpire a tarifelor la curent în ultimele două luni, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis reducerea cu peste un leu a unui kw/h pentru consumatorii din centrul și sudul țării și o scădere de aproximativ 80 de bani pe kw/h pentru locuitorii din raioanele de nord ale Moldovei.

Diminuarea a fost influențată de către următorii factori; obiectivi. Diminuarea prețului de procurare a energiei electrice de la 2,9 lei pe parcursul ultimilor luni la 2.34 lei pe kw/h, care este prognozat pentru anul 2023. Diminuarea tarifelor pentru serviciul de distribuție al energiei electrice , care este estimate pentru anul 2023 și excluderea din componenta tarifului reglementat a devierilor, care s-au format pe parcursul trimestrului IV al anului curent.

Astfel, tarifele pentru toate tipurile de consumatori s-a redus, cele mai mari scăderi fiind atestate pentru locuitorii din centrul și sudul țării. Cei care sunt deserviți de Premier Energy, zona centru-sud, vor achita un preț de 3,42 lei. Consumatorii FEE, cei de la Nord, vor achita un preț de 3,84 lei pentru kw/h.

Noul tarif intră în vigoare din 1 ianuarie 2023. În prezent, toți consumatorii finali din țară achită un tarif de 4 lei și 62 de bani pentru un kw/h.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).