Marcați
Revelion cu temperaturi de primăvară
30.12.2022, 14:12
Chiar dacă am trecut de o lună de iernă, zăpada se lasă așteptată. Meteorologii nu au prognoze optimiste. Sărbătorile vor trece tot sub semnul plus în termometre, iar de fulgi nici pomină.

Centrul meteorologic de stat explică vremea caldă din aceste zile prin ciclonul de aer cald, care vine din Oceanul Atlantic. Temperaturi mai joase se prevăd abia în a doua jumătate a lunii ianuarie.

De Revelion vom avea vreme de primăvară, arată datele Centrului Meteorologic de Stat. Experții declară că pentru această perioadă avem temperaturi cu mult peste normele caracteristice anotimpului.

Sinopticienii spun că în această iarnă avem șanse minime să vedem zăpadă. Acest lucru nu înseamnă însă, că vom avea și secetă. Începând cu data de 5 ianuarie avem o tendință de scădere a temperaturilor mai mult cu orele nocturne vom avea temperaturi de până la -5 grade și atunci se apropie un ciclon, vor da precipitații, însă mai mult sub formă de ploaie, undeva poate vom avea și câțiva fulgi de nea.

Deși această iarnă este una caldă, în istoria măsurărilor meteorologice au fost luni de decembrie și ianuarie chiar primăvăratice. Temperaturi maxime au fost înregistrate în anii 2000 până la +16 grade, iar minima în anii 1895 - până la - 22; -23 de grade.

Pentru prima zi a noului an vom avea cer noros, fără precipitații. Totuși meteorologii spun că schimbările vremii sunt extrem de imprevizibile, de aceea mai putem spera să ajungem la săniuș în anul care vine.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).