Marcați
Moldovenii au intrat în febra cumpărăturilor de sărbători
30.12.2022, 13:29
Magazinele îi atrag cu vitrine drăguțe și o varietate de cadouri pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. Jucării, bijuterii sau îmbrăcăminte. Toate pot fi ambalate frumos pentru a fi puse sub pomul de Crăciun.

În această perioadă, părinții și bunicii îi dau o mână de ajutor lui Moș Crăciun în alegerea cadourilor pentru cei mici. De aceea magazinele cu jucării sunt cele mai aglomerate în acestă perioadă.

ADRIANA TĂBĂCARU, vânzător-consultant: Stocul l-am suplinit, cumpărători sunt foarte mulți, se pregătesc toți pentru Anul Nouă, Crăciun. Este constructorul lego pentru băieți, sunt constructori din metal, mașinile cu telecomandă, pentru fetițe sunt trusele de machiaj, truse pentru brățări, păpuși și constructor pentru fete.

Prețurile jucăriilor sunt pentru toate buzunare, dar mai mari decât anul trecut, recunosc vânzătorii. De vină sunt scumpirile generale din ultima perioadă.

În fiecare sezon, preferințele copiilor care i-au scris scrisoare lui Moș Crăciun, se schimbă. În acest an, în mare vogă este bolul magic. Deși costă peste două mii de lei, jucăria este la mare căutare.

Sărbătorile de iarnă transformă orice adult în copil. Toți așteaptă să găsească un cadou sub pomul de sărbătoare. Un pulover cu imprimeu de sărbătoare, o pereche de șosete căldurose sau o cană pot face fericit un om. Magazinele vin în ajutorul celor ce caută cadouri pentru familie cu o varietate mare de idei. Deși prețurile din acest an sunt mai pipărate, oamenii spun că pentru cei dragi nu fac economii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).