Marcați
Un nou împrumut pentru drumuri
29.12.2022, 14:54
Banca Europeană de Investiții va oferi țării noastre un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro. În ultima ședință plenară din această sesiune deputații au ratificat Contractul de finanțare între Republica Moldova și BEI pentru suplinirea și realizarea în continuare a proiectului ”Moldova drumuri III”.

Fondurile contractate de la Banca Europeană de Investiții vor fi direcționate spre construcția și reabilitarea traseului național din sudul țării, care va face legătură cu frontierea română.

LILIA DABIJA, secretar general al ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Republica Moldova va beneficia de un credit de 100 de milioane de euro destinat pentru reabilitarea a 50 de km de drumuri și vorbim aici despre sectorul III al drumului R34 dintre localitățile Cantemir-Cahul de 43 km. Și următorul obiectiv este construcția drumului lipsă a drumului de ocolire a orașului Cimișlia cu distanța de 7 km.

Contractul este perfectat pentru o durată de 18 ani, valoarea dobânzii fiind de 0,6%. Însuși contractual este separat în peste 20 de tranșe. Valoarea minimă a acestora este de peste patru milioane de euro. Termenul de grație este de cinci ani a fiecărei tranșe.

Potrivit notei informative a documentului, necesitatea acordării împrumutului de 100 de milioane de euro rezidă din contextul creșterii prețurilor la materialele de construcție, cauzate de criza regională existentă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).