Marcați
Șansă la o viață nouă
29.12.2022, 14:28
Fiecare om are dreptul la o nouă șansă. Este și cazul a zece beneficiari ai Centrului municipal pentru găzduirea persoanelor fără domiciliu stabil din Capitală, care au ajuns pe drumuri. Fiecare are o poveste tristă, iar ajunși la o anumită vârstă toți au nevoie de o mână de ajutor. Personalul de la Centrul de găzduire le-a găsit o nouă casă. Aceștia vor fi transferați la Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din Comuna Cocieri, raionul Dubăsari, care le va fi cuib de acum încolo.

Înainte de a merge la Centrul de plasament, beneficiarii au avut nevoie de acte de identitate. Perfectarea acestora nu a fost simplă în unele cazuri, susține directorul Centrului de găzduire pentru persoanele fără adăpost, Veaceslav Macovei. Astăzi, patru dintre cele zece persoane acceptate de Centrul de la Cocieri, erau gata de drum.

Unul dintre norocoși este Oleg Condrea, originar din Chișinău. Bărbatul a avut o familie și o funcție de șofer la o fabrică. Însă, spune că a fost trădat de cei mai apropiați oameni, iar într-un moment dat s-a trezit în stradă. Până la Centrul de găzduire, bărbatul și-a găsit culcuș în adăposturi improvizate. Urmările nu au ezitat să apară în scurt timp. Din cauza temperaturilor scăzute, Oleg și-a degerat picioarele, iar ulterior medicii i-au amputat un picior.

Și Tatiana Danțova a plecat la Centrul de plasament din Cocieri, unde, cel mai probabil, își va trăi restul vieții. Femeia este originară din Ucraina, dar a ajuns în Republica Moldova îndată după ce a absolvit școala. După o viață muncită din greu, Tatiana Danțova a rămas în stradă la o vârstă de 72 de ani, fiind înșelată de propria fiică.

În prezent la Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu din Capitală are 76 de beneficiari. Conducerea instituției susține că pe timp de iarnă numărul solicitanților crește, din cauza vremii reci. În astfel de cazuri, în Centru sunt amenajate în jur de 150 de locuri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).