Marcați
Fără ecusoane de inspecție tehnică
28.12.2022, 17:59
Ecusonul, eliberat în procesul de inspecție tehnică, va fi digitalizat. Modificările au fost aprobate astăzi de Guvern, iar proiectul urmează a fi implementat începând cu 1 ianuarie 2023. Astfel, ecusonul urmează să ia forma unui cod de bare, care va fi aplicat în raportul de inspecție tehnică periodică.

Noile modificări vor permite reducerea cu aproximativ 6,5 milioane de lei anual a cheltuielilor operaționale suportate de către Agenția Națională Transport Auto și stațiile de inspecție tehnică autorizate. În prezent, prețul de procurare a ecusonului este de 10 lei, iar anual sunt comandate și procurate peste 650 de mii de ecusoane.

De asemenea, proiectul nu exclude obligația de a supune anual vehiculul inspecției tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice, iar pentru nerespectarea acestei obligații, în conformitate cu prevederile Codului Contravențional, poate fi interzisă exploatarea acestuia prin retragerea plăcilor cu numărul de înmatriculare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).