Marcați
Alegerile locale generale vor fi organizate toamna
27.12.2022, 12:46
Alegerile locale generale vor fi organizate în acest an la finele lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie. Această prevedere se regăsește în noul Codul Electoral, care va intra în vigoare la începutul anului viitor. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate de secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandru Berlinschi.

Comisia Electorală Centrală va decide în luna august care va fi data alegerilor primarilor și consilierilor locali din țară, spune secretarul CEC, Alexandru Berlinschi. Astfel, alegătorii vor fi invitați la urne pentru a-și alege administrația publică locală în data de 29 octombrie sau 5 noiembrie. În același timp, secretarul CEC, Alexandru Berlinschi, a menționat că pentru municipiul Chișinău va fi menținută aceeași formulă ca până în prezent. Prevederile Legii cu privire la administrația publică locală, prin care se propunea alegerea primarilor de sector, au fost anulate.

Următorii trei ani sunt electorali în Republica Moldova. În 2023 vor avea loc alegeri locale generale, în 2024 – alegeri prezidențiale, iar în 2025 - alegeri parlamentare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).