Marcați
Securitatea cibernetică, discutată la CSS
20.12.2022, 14:55
Securitatea cibernetică a țării fost discutată, luni seara, de Consiliul Suprem de Securitate, convocat de președintele țării Maia Sandu. Potrivit serviciului de presă al Președinției, membrii Consiliului au analizat modul de organizare a sistemului național de securitate cibernetică, precum și riscurile și provocările cu care se confruntă acesta. Conducătorii instituțiilor abilitate au raportat despre acțiunile întreprinse pentru a consolida capacitățile de apărare cibernetică a statului.

De asemenea, ei au primit recomandări cum să eficientizeze procesele ce țin de securitatea cibernetică, cum să reorganizeze sistemul de monitorizare și de răspuns la atacurile cibernetice. În cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, s-a discutat și despre necesitatea îmbunătățirii cadrului legal care vizează acest domeniu, precum și despre felul în care poate fi îmbunătățită, în acest sens, comunicarea și cooperarea între instituțiile statului.

Amintim că recent au fost sparte conturile de telegram ale mai multor demnitari, printre care și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. De asemenea, în spațiul online au fost plasate corespondența oficialilor, printre care ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, consilierul prezidențial, Dorin Recean și procurorul general interimar, Ion Muntean. Cei vizați au declarat că în corespondența făcută publică sunt componente false.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).