Marcați
Moldovagaz cere achitarea facturilor
15.12.2022, 18:29
Consumatorii casnici au primit compensații în facturile pentru consumul de gaze naturale în luna noiembrie, în sumă de peste 363 mii lei. Datele au fost prezentate de compania Moldovagaz, care cere achitarea la timp a facturilor.

Potrivit șefului consiliului de administrare al companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, în luna noiembrie consumatorii casnici au primit facturi pentru gazele consumate de aproximativ 717 milioane de lei, cu aplicarea compensațiilor de stat în sumă de peste 363 milioane de lei.

- Consumul de gaze naturale crește considerabil în perioada de iarnă, de aceea, ținând cont de faptul că Guvernul țării oferă compensații persoanelor fizice pentru perioada noiembrie 2022-martie 2023, Moldovagaz solicită achitarea la timp a consumului curent de gaze, se menționează în mesajul lui Vadim Ceban.

Consumatorii casnici achită în prezent un tarif de aproximativ 30 de lei pentru un metru cub de gaz natural. Guvernul acoperă o parte din acest tarif în funcție de gradul de vulnerabilitate energetică atribuit fiecărui consumator.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).