Marcați
103 cazuri de gripă într-o săptămână
15.12.2022, 16:48
Virusul gripal devine tot mai agresiv. Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 103 cazuri, cu aproape 60 de îmbolnăviri mai multe decât în alte șapte zile precedente. În această perioadă, a crescut simțitor și numărul infecțiilor respiratorii acute, majoritatea fiind la copiii de până la 14 ani. Medicii explică această creștere prin faptul că oamenii nu mai respectă măsurile de protecție la fel ca în anii precedenți. Astfel, la spitale ajung zilnic zeci de pacienți mici și mari, care necesită internare.

La spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru Copii, zilnic se adresează, în medie, 70 de pacienți cu simptome de gripă sau infecții respiratorii acute. În jur la 25 de copii sunt internați. Printre aceștia sunt cei cu forme medii și grave, care nu dispun de condiții de izolare la domiciliu. Unii sunt internați împreună cu părinții care, de asemenea, prezintă semne de boală.

Medicul infecționist din cadrul spitalului, Diana Vlad, susține că numărul de îmbolnăviri este în creștere față de anul trecut, din cauza că adulții și copii nu mai țin cont de măsurile restrictive, care contribuie la prevenirea răspândirii afecțiunilor.

Medicul infecționist a reiterat că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a cazurilor boală și i-a îndemnat pe părinți și copii să respecte măsurile de igienă.

În prezent, 126 de copii sunt internați la Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv 60 cu gripă. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, de la începutul sezonului rece au fost înregistrate 178 de cazuri de gripă și peste 76 de mii de cazuri de infecțiile acute ale căilor superioare. Epidemiologii reiterează că procesul de imunizarea continuă în instituțiile medico-sanitare publice din țară și recomandă vaccinarea concomitentă împotriva gripei sezoniere și a virusului COVID-19.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).