Marcați
Gaic Vartanean și-a anunțat, astăzi, oficial ieșirea din echipa socialiștilor
15.12.2022, 16:05
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a rămas fără un deputat. Gaic Vartanean și-a anunțat, astăzi, oficial ieșirea din echipa socialiștilor și s-a declarant deputat independent. Gestul a fost criticat de majoritatea parlamentară.

În debutul ședinței Parlamentului, deputatul Gaic Vartanean le-a mulțumit foștilor colegi socialiști și comuniști pentru înțelegere, însă nu a renunțat la mandatul de parlamentar.

GAIC VARTANEAN, deputat independent: Am depus cerere pentru a ieși din fracțiune și această cerere a fost aprobată. Astăzi, declar că voi activa în Parlament ca deputat independent și vreau să mulțumesc colegilor din Bloc pentru susținerea demersului meu.

VASILE BOLEA, deputatul fracțiunii BCS: Ieri fracțiunea BCS s-a întrunit într-o ședință, unde s-a luat decizia privind excluderea deputatului Gaic Vartanean din fracțiune, ca urmare a anunțului dinsului.

Gestul lui Vartanean a fost condamnat de reprezentanții majorității parlamentare, car și-au droit un Parlament fără transfugi.

DUMITRU ALAIBA, deputatul fracțiunii PAS: Sincer, cu tot sufletul și cu toată inima credeam că acest parlament va fi fără transfugi, fără deputați care vin pe o listă, pe urmă sar în altă parte. Din păcate nu a fost să fie, avem o rândunică. MUSCA Sunteți primul transfug, felicitări cu asta și felicitări și domnului Ceban cu această achiziție.

Transeismul politic a fost condamnat și de Partidul Socialiștilor într-un comunicat publicat o zi mai devreme. Formațiunea a menționat că știa despre intențiile lui Gaic Vartanean, care este cunoscut drept un om apropiat primarului Capitalei, Ion Ceban. Decizia lui Vartanean vine în ajunul congresului de constituie a Mișcării pentru Alternativă Națională, formațiunea primarului Ceban, care va avea loc în scurt timp. Gaev Vartanean a acces în Parlament în vara anului curent, pe lista supleantă a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor după decesul deputatei Elena Bodnarenco. Acesta este al doilea mandate de parlamentar al lui Vartanean, în 2019 intrând în Legislativ pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).