Marcați
Angajații din sistemul de invatamant municipal au restanțe la salarii pentru luna noiembrie
15.12.2022, 14:02
Primarul Capitalei, Ion Ceban dă vina pe problemele din Sistemul Informațional de gestionare a finanțelor publice. De altă parte, ministerul Finanțelor susține că vinovați de reținerile salariale se fac autoritățile municipale.

Informațiile despre reținerile salariale in domeniul educației din capitală au apărut în presă acum două zile. Primarul capitalei a anunțat, în această ordine de idei că, a semnat o scrisoare către ministerul Finanțelor în care s-a referit la problemele depistate în sistemul finanțelor publice, care nu permit achitarea salariilor pentru luna noiembrie angajaților din instituțiile de învățământ municipale.

”Din cauza erorilor tehnice apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, gestionat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, a apărut o problemă în reținerea achitării salariale și a altor plăți în instituțiile din sistemul educațional. Am solicitat Ministerului Finanțelor să ia măsuri cât mai urgent ca în următoarele zile să fie posibilă achitarea plăților. În acest sens am semnat o scrisoare și sperăm la soluționarea rapidă a problemei”, a menționat Ion Ceban.

De altă parte, ministerul Finanțelor susține că la importul datelor în sistemul informațional, s-au comis erori din partea administratorului de buget, adică de către Primăria municipiului Chișinău.

”Reținerea achitării salariilor pentru luna noiembrie angajaților din instituțiile de învățământ municipale nu este cauzată de probleme apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, ci de introducerea tardivă de către municipalitate a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 777 din 11 noiembrie 2022, în sistemul informațional. Aceste modificări puteau fi operate încă din 15 noiembrie, iar municipalitatea a inițiat procedura de introducere a datelor în sistemul informațional abia pe data de 7 decembrie curent. Totodată, la importul datelor în sistemul informațional, s-au comis erori din partea administratorului de buget, adică de către primăria mun. Chișinău”, se menționează în reacția Ministerului Finanțelor.

În document semnat de primarul general al Capitalei, Ion Ceban se mai spune că pe 8 decembrie a fost solicitat suportul instituției publice ”Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” care până în prezent nu a rezolvat problema.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).