Marcați
Explicații privind compensațiile de stat
14.12.2022, 18:41
695 de mii de gospodării s-au înregistrat până în prezent pe platforma guvernamentală pentru a beneficia de compensații în luna noiembrie, dintre care în jur de 80% au primit gradul de vulnerabilitate foarte ridicată. Despre acesta a menționat ministrul Muncii și Protrecției Sociale, Marcel Spatari în debutul ședinței Executivului de astăzi. Oficialul a precizat că înregistrarea pe site-ul compensatii.gov.md continuă, iar persoanele care au admis erori în cereri pot interveni cu modificări.

Potrivit ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, înregistrarea pe platforma compensatii.gov.md va rămâne deschisă pe întreaga durată a perioadei reci a anului. În fiecare lună pe data de 25 va fi lansat calculul pentru stabilirea gradului de vulnerabilitate energetică a famiilor noi înregistrate.

Marcel Spatari îndemnă toate familiile să se înregistreze pe platformă în luna decembrie pentru a beneficia de compensații în perioada ianuarie-martie. Totodată, ministrul Muncii și Protecției Sociale a declarat că unii solicitanți au comis erori la declararea venitului și solicită redeschiderea formularului pentru a corecta datele introduse. O altă greșeală este introducerea eronată a locului de consum, lucru care a dus la faptul că unii consumatori nu au primit în factură compensația din partea statului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).