Marcați
BCS va rămâne fără un deputat
14.12.2022, 16:30
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va rămâne fără un deputat. Partidul Socialiștilor anunță că parlamentarul Gaec Vartanean părăsește rîndurile formațiunii. Informațiile despre decizia deputatului de a se desprinde de echia socialiștilor au apărut anterior în presă.

Potrivit unei declarații a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, decizia lui Gaec Vartanean de a ieși din rândurile formațiunii nu a fost o surpriză.

"Noi am știut întotdeauna că el este omul apropiat lui Ion Ceban și că plecarea lui era un fapt iminent. Îi dorim succes în continuare, cu precizarea de rigoare că PSRM mereu a condamnat traseismul politic. Mizăm pe bunul simț al lui Gaec Vartanean, care trebuie să-și depună mandatul de deputat și să respecte voința alegătorilor, or, acest mandat aparține PSRM", se menționează în comunicatul socialiștilor.

Informațiile despre plecarea lui Vartanean din PSRM au apărut în presă după ce acesta a fost văzut alături de primarul Capitalei, Ion Ceban, la o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent D. Logsdon. Gaev Vartanean a acces în Parlament în vara anului curent, pe lista supleantă a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor după decesul deputatei Elena Bodnarenco. Acesta este al doilea mandate de parlamentar al lui Vartanean, în 2019 intrând în Legislativ pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).