Marcați
Scumpirile au afectat și piețele second-hand
13.12.2022, 17:18
Scumpirile au afectat și piețele second-hand. Chiar dacă oferă cumpărătorilor prețuri mai mici la îmbrăcăminte și încălțăminte, acestea sunt vizitate tot mai rar, spun vânzătorii. Cei care mai vin pe la tarabele cu lucruri la mâna a doua, declară că nu au o altă ieșire din situație, deoarece prețurile din magazine sunt prea mari pentru ei.

Prin piețele second-hand din capitală bate vântul. Cumpărătorii devin oaspeți tot mai rari pe la tarabele cu lucruri vechi. Vânzătorii se plâng că din cauza prețurilor ridicate, oamenii au sărăcit și nu-și mai pot permite haine sau încălțăminte în plus. În acest

De cealaltă parte, rarii cumpărători care mai intră în piață, spun că și aici prețurile deja sunt aproape peste puterile lor. Pe această femeie am întâlnit-o printre tarabe. Ea spune că este în căutarea celor mai ieftine haine, pentru că nu-și mai poate permite lucruri noi.

Totuși, în condițiile unui buget modest, piața second-hand rămâne singura alternativă pentru cei ce au nevoie de articole noi. Înarmați cu multă răbdare, aceștia pierd ore în șir răscolind prin munții de hanine

Conform datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică, în ultimele 12 luni prețurile la confecții au crescut cu 13,52 de procente, iar la încălțăminte - cu 15,74 la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).