Marcați
Vadim Ceban: Iarna viitoare va fi și mai complicată
13.12.2022, 11:48
Pe plan energetic, iarna viitoare o sa fie încă și mai complicată. Aceasta se datorează faptului că, toate țările și toți jucătorii pe piață vor intra masiv, deja în perioada lunii aprilie, în stocări. Totul va depinde de unii factori care se discută la nivel European: plafonarea prețurilor, respectiv care vor fi subvențiile și injectările de capital, lichidități. Despre asta a declarat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul TV N4.

"Deja sunt foarte multe țări șii companii care se intâlnesc cu aceste probleme la nivel global. Sunt foarte multe injectări de resurse financiare din partea băncilor comerciale. După opinia mea, ca expert în domeniul energetic, sunt foarte multe semne de recesiune la nivel global. Cum se va determina, va fi foarte bine evidențiat în trimestrul I și la noi, dar pregătirile pentru iarna din anul viitor va fi mai complicată, decât anul acesta, la nivel de regiune și UE", - a declarat Vadim Ceban.

Totodată, șeful Moldovagaz susține că, în acest sezon, cel puțin până la 1 aprilie, Republica Moldova va avea o situație stabilă pe piața gazelor naturale.

"Nu este o problemă cu gazele naturale pentru consumatori pentru următoarea perioadă", - a anunțat Ceban.

unimedia.info
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).