Marcați
Spitalele nu mai fac față solicitărilor
12.12.2022, 17:55
Spitalele pentru copii din capitală sunt arhipline și nu mai fac față numărului de solicitări. Declarația a fost făcută de șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca.

Potrivit datelor municipalității, aproximativ 500 de copii diagnosticați cu viroze, pneumonii, gripă și bronșite au fost internați săptămână trecută în secțiile specializate.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: Pe parcursul săptămânii trecute în cadrul unităților de primire urgentă în toate spitalele municipale au fost raportate 3.117 de adresări, inclusiv 1.348 de copii, ceea ce este o medie mult mai înaltă decât de obicei. Din numărul total de adresări au fost 1.571 de internări, dintre care 456 copii, cu 101 mai mult decât în săptămâna precedentă. Într-adevăr în continuare avem această presiune cu virozele, cu bronșolitele, cu brohitele și pneumoniile, în special la copii.

În săptămână precendentă s-a înregistrat și o creștere semnificativă a numărului copiilor infectați de gripa sezonieră. În perioada de raportare au fost depistate 18 cazuri de gripă, dintre care 16 cazuri printre copii de la vârsta de 0-17 ani. Din cele 18 cazuri de gripă, 15 bolnavi au fost spitalizați.

Potrivit șefului Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a capitalei, Boris Gîlca, în prezent spitalele municipale, destinate pentru tratamentul copiilor sunt arhipline și cu greu fac față presiunii. În creștere este și numărul cazurilor de îmbolnăvire și printre adulți. În aceste condiții, Boris Gîlca a reiterat necesitatea vaccinării împotriva gripei sezoniere, în special a persoanelor, care fac parte din grupurile de risc.

Potrivit Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a capitalei spitalele municipale destinate pentru tratamentul copiilor au fost suplimentate cu 124 de paturi, pentru a face față fluxul mare de pacienți.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).