Marcați
Săptămâna trecută pe trasee au fost utilizate aproximativ două mii de tone de material antiderapant
12.12.2022, 16:22
Drumarii din țară au intervenit săptămâna trecută pe trasee pentru a le curăța de polei. În total au fost utilizate aproximativ două mii de tone de material antiderapant și peste 30 de tone de sare tehnică, anunță Administrația de Stat a Drumurilor. În același timp, în capitală au fost folosite peste 600 de tone de amestec din sare și nisip, pentru asigura condiții mai sigure pentru participanții la trafic.

Șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație a Capitalei, Vitalie Mihalache a declarat că în ultimele două săptămâni au fost utilizate aproximativ 1.000 de tone de material antiderapant.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație a Capitalei: La ora actuală dispunem de capacități de intervenție, inclusiv material antiderapant în cantitate de 5.000 de tone. Au fost utilizate pe parcursul ultimelor săptămâni, avem practic două săptămâni de când au fost intervențiile pe carosabil, pentru a aplica material antiderapant. Au fost utilizate aproximativ 1.000 de tone de material antiderapant.

Cea mai amplă intervenție a fost în primele două zile ale săptămânii trecute. Din cauza vremii reci, pe străzi și pe trotuare s-a format polei.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație a Capitalei: Vreau să comunic că în data de 5-6 decembrie au fost implicate servicii municipale, în special în întreținerea carosabilului în condiții de circulație sigură de către autospecialele ”Exdrupo” în număr de 16-17 unități. Am avut intervenții, inclusiv pe parcursul zilei și pe parcursul nopții, aplicându-se material antiderapant în zilele respective de aproximativ 425 de tone.

La rândul său, șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare a Capitalei, Ion Burdiumov a subliniat că a fost necesară și intervenția în curțile blocuri.

ION BURDIUMOV, șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare a Capitalei: S-a intervenit cu 27 de unități. În zilele de marți și miercuri au fost implicați aproximativ 400 de persoane la acest proces. În rezultatul acestei intervenții, vreau să comunic, că au fost distribuite de către colegii noștri aproximativ 200 de tone de material antiderapant. Ca informare, pot să vă comunic că avem încă stocate în depozite peste 1.000, ceea ce ne permite să intervenim la necesitate.

Lucrări de curățare a traseelor au avut loc în toată țara. Agenția de Stat a Drumarilor anunță că în noaptea de 5 spre 6 decembrie pe drumurile naționale au fost utilizate 1.200 de tone de antiderapant și 27,3 tone de sare tehnică. În noaptea de 8 spre 9 decembrie a fost nevoie de 17,5 tone de material antiderapant. Respectiv, în noaptea de 11 spre 12 decembrie pe traseele din țară au fost utilizate 902 tone de material antiderapant și 11 tone de sare tehnică, se arată în datele prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor.

În contextul sezonului de iarnă, Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).