Marcați
Dobânda la depozite, impozitată mai mult
12.12.2022, 16:13
Moldovenii care au depozite în băncile din țară, vor plăti din 2023 un impozit mai mare pe venitul obținut din dobânzi. Această prevedere este parte a politicii bugetar–fiscale pentru anul viitor, care a fost adoptată de parlament în prima lectură.

Potrivit prevederilor politicii bugetar fiscale 2023, venitul din dobânzile la depozite va crește cu patru puncte procentuale. Această majorare a fost observată de opoziția parlamentară, care a solicitat Guvernului să mențină rata de anul trecut, în contextul situației economice complicate a populației.

În această ordine de idei, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, care a prezentat proiectul de lege, a accentuat că sistemul financiar a ajutat la temperarea impactului crizei asupra economiei Republicii Moldova. De altă parte, reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au menționat că statul susține sistemul bancar, deoarece s-a împrumutat cu cinci miliarde de lei de la aceste instituții.

VLAD BATRÎNCEA, vicepreședintele Parlamentului: Va veni timpul când vom afla mai multe informații despre aceste comunicări și lobarea intereselor băncilor comerciale și, desigur, poate fi un subiect al unui dosar penal, domnule ministru. De ce? Pentru că nu poți în Republica Moldova să promovezi interesele băncilor în detrimetrul cetățenilor.

Proiectul legii politicii bugetar fiscale a fost adoptată în prima lectură cu votul deputaților fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).