Marcați
Mii de scrisori trimise lui Moș Crăciun de copiii din Moldova
9.12.2022, 17:12
Mii de scrisori i-au fost trimise pînă în prezent lui Moș Crăciun de copiii din Moldova. În timp ce unii au cerut jucării și dulciuri, alții și-ar dori doar o masă de sărbătoare, lemne de foc, sau o văcuță, pentru a avea lapte pentru hrană. Micii semnatari cred că minunea se va întâmpla în noaptea dintre ani, iar sub brad, în cizmulițe sau la ușa caselor lor vor ajunge cadourile dorite. Scrisorile au fost trimise prin intermediul oficiilor Poștei Moldovei. De acolo, răvașele ajung la Academia lui Moș Crăciun.

Copii înșiră pe foaie tot ce își doresc de sărbători. Aceștia îl asigură pe Moș că, au fost cuminți și speră că nu vor fi uitați în noaptea dintre ani. Voluntarii proiectului au grijă ca toate scrisorile să ajungă la destinatar.

Copiii, care semnează scrisorile, nu cer cadouri doar pentru ei, dar și pentru membrii familiilor, inclusiv pentru cei nevorbitori.

Voluntara Academiei lui Moș Crăciun, Tatiana Roșca, a declarat că, până acum, au fost recepționate aproape 5.000 de scrisori. Unele au venit tocmai din Canada, China, Germania, Rusia, dar și de la refugiații din Ucraina. Multe conțin solicitări cu jucării și dulciuri, însă sunt și din cele în care copiii nu îndrăznesc să viseze decât la o viață un pic mai bună. O categorie aparte de scrisori o constituie cele care vin din familii mai vulnerabile. E vorba de familii unde sunt mai mulți copiii, ori numai cu un părinte, ori unde este un copil cu dizabilități. Acești copii ne cer de la îmbrăcăminte și încălțăminte, până la lemne de foc ca să supraviețuiască. Mai sunt scrisori de la copii care ne cer o pisicuță, un cățel, o găină au cerut, o prietenă pentru papagal.

În special pentru astfel de scrisori sunt la mare căutare oamenii cu inimă mare, care ar putea să le aducă darul mult-râvnit. Cei care vor să devină Moș Crăciun pentru un copil, pot să solicite sau să vină personal să-și aleagă plicul. Toate scrisorile care ajung la Academia lui Moș Crăciun sunt împărțite pe raioane și pe categorii, în funcție de dorințele copiilor.

Academia lui Moș Crăciun a fost fondată în 2001 de Fundația de Caritate pentru Copii ”Clipa Siderală” și este organizată în parteneriat cu Poșta Moldovei. Anual, mii de copii din toată țara și de peste hotare trimit răvașe, în speranța că dorințele lor vor fi citite de spiridușii moșului. Anul trecut, aproximativ 300 de copii au găsit sub brăduțul de sărbătoare ceea ce și-au dorit. Organizatorii proiectului își propun să-l transforme într-o caravană a bunătății, astfel ca toate solicitările micilor semnatari să fie realizate pe parcursul întregului an.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).