Marcați
Trenul de pe cursa "Chișinău–Iași" a luat foc
8.12.2022, 17:28
Zi cu năbădăi pentru Calea Ferată a Moldovei. Trenul de pe cursa "Chișinău–Iași" a luat foc, în drum spre România, când staționa într-o gară la Călărași. În același timp, compania feroviară anunță că reia o altă cursă regulate pe direcția română. Cea care face legătura dintre Chișinău și București.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incidentul a fost înregistrat în prima jumătate a zilei de astăzi. Trenul de pe cursa "Chișinău–Iași" Socola a staționat în gara feroviară din satul Sipoteni, Călărași, când secțiunea motorului a luat foc. A fost nevoie de intervenția a două echipaje de pompieri pentru a stinge incendiul. În același timp, peste 70 de pasageri ai trenului au fost evacuați, chiar dacă vagoanele nu au fost afectate. Astfel, victime nu au fost raportate.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În același timp, compania Calea Ferată a Moldovei anunță despre reluarea cursei "Chișinău–București". Din 11 decembrie trenul va circula pe această rută zilnic. Prețul unui bilet de călătorie variază între 605 și 698 de lei, în funcție de tipul vagonului. Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%. Anterior, CFM a anunțat și despre reluarea din 6 noiembrie a cursei feroviare de pasageri "Chișinău–Kiev", care nu a fost operațională 20 de ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).