Marcați
Moldova a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului
8.12.2022, 17:05
Turismul moldovenesc a ajuns la o nouă etapă de dezvoltare, după ce Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), agenție specializată pentru un turism responsabil şi sustenabil și care îndrumă sectorul global către o creştere favorabilă incluziunii.

ANTRIM devine prima și unica asociația sectorială din Moldova, membră a UNWTO, a anunţat Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

„În ultimul an, USAID prin intermediul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a Turismului a susținut consolidarea capacităților ANTRIM ca instituție lider a sectorului, pentru dezvoltarea și promovarea ofertei turistice a Republicii Moldova peste hotare. În această perioadă, ANTRIM și-a mărit rândurile și a ajuns la un număr de 100 de membri, iar Centre de Informare Turistică au fost deschise în UTA Găgăuzia, Orheiul Vechi, Țâpova, Nisporeni, Călărași și Strășeni”, - indică sursa citată.

Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Ușoară și cea a Turismului, un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID, a avut ca obiective afirmarea și menținerea Republicii Moldova pe harta globală ca o destinație turistică autentică, dezvoltarea infrastructurii și a produsului turistic. Iar în ultimul an prioritate a devenit consolidarea rezilienței sectorului turistic.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).