Marcați
La Centrul pentru refugiați din sectorul Râșcani a fost amenajată o sală de calculatoare
7.12.2022, 15:51
Condiții mai bune pentru copiii plasați la Centrul municipal pentru refugiați din sectorul Râșcani al Capitalei. Aici a fost amenajată o sală de calculatoare pentru elevii care participă online la lecțiile susținute în școlile din Ucraina, dar și pentru activitățile extrașcolare. Părinții micilor beneficiari au salutat această inițiativă, deoarece în fața ecranelor mari și asimililarea materialului școlar este mai simplă.

Administratorul Centrului municipal pentru refugiați din sectorul Râșcani al Capitalei, Irina Certan a declarat că cele 10 calculatoare noi au fost procurate cu sprijinul unei organizații non-guvernamentale. Odată cu amenajarea acestei săli, Centrul are suficiente computere pentru toți beneficiarii.

IRINA CERTAN, administratorul Centrului municipal pentru refugiați din sectorul Râșcani al Capitalei: La moment 20 de copilași fac studiile online, dintre care 13 frecventează grădinița. Țin să menționez că toți copilașii de vârsta preșcolară frecventează grădinița. Copilașii, elevii deja fac studiile online în sala de studii. Sala de studii este completată și dotată cu calculatoare staționare cât și laptopuri. La moment avem 10 calculatoare și 10 laptopuri.

Pentru a le umple cu activități și a doua parte a zilei, micuții sunt antrenați în aceeași sală în diferite jocuri și sesiuni extracurriculare.

IRINA CERTAN, administratorul Centrului municipal pentru refugiați din sectorul Râșcani al Capitalei: În colaborare cu Direcția Protecția Copilului, cu organizațiile non-guvernamentale avem pedagogi sociali, psihologi care fac diferite activități cu copiii din centrul nostru și după orele 16:00 deja copiii au diverse activități de dezvoltare intelectuală.

Până la procurarea noului lot de calculatoare, mulți dintre elevii cazați la Centru erau nevoiți să asiste la orele de clasă de la telefoanele mobile. Potrivit părinților, ecranele mici erau deloc atractive pentru elevi, dar în același timp le punea o mai mare presiune asupra vederii.

În prezent la Centrul municipal pentru refugiați din sectorul Râșcani al Capitalei sunt cazate 100 de persoane, dintre care 69 de adulți și 31 de copii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).