Marcați
Carburanții se ieftinesc în continuare
7.12.2022, 15:20
Carburanții vânduți la stațiile PECO din țară continuă să se ieftinească și mâine, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Cauza este scăderea constată a prețurilor la produsele petroliere pe piața internațională, susține regulatorul.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, pentru ziua de 8 decembrie, prețul maxim de comercializare cu amănuntul a benzinei va fi de 24 de lei și 2 bani pentru un litru, sau cu 25 de bani mai puțin decât astăzi. În același timp, motorina standard va putea fi cumpărată la stațiile de alimentare cu 24 de lei și 10 bani pentru un litru, sau cu 27 de bani mai puțin.

ANRE susține că pe parcursul acestui an nivelul de referință pe plan internațional al petrolului a atins cele mai scăzute cotații. Și asta se întâmplă în pofida relaxării restricțiilor de COVID în China care este principalul importator de țiței sau intrarea în vigoare a plafonării prețului și embargoului european asupra petrolului rusesc. Potrivit Trading Economics, acest fapt se datorează parțial scăderii cererii de petrol la nivel global condiționată de temerile tot mai mari a unei posibile recesiuni a economiei mondiale, cauzată de inflația constantă ridicată, care afectează tot mai mult cheltuielile de consum. În aceste condiții, doar pe parcursul ultimelor trei săptămâni, prețul la benzina COR 95 a scăzut cu 2,84 lei/litru, ceea ce constituie 10,6%, iar la motorina standard cu 3,05 lei/litru sau cu 11,22%.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).