Marcați
Misterul rachetei depistate la Briceni
6.12.2022, 17:00
La o zi de la depistarea unei rachete într-o livadă din raionul Briceni, autoritățile de la Chișinău nu au făcut lumină asupra circumstanțelor incidentului. Forțele de ordine și de apărare au anunțat că nu există niciun pericol de explozie pentru locuitorii din zonă. În același timp, oficiali de la Kiev susțin că ar fi vorba despre o rachetă rusească.

Potrivit unui comunicat al ministerului Afacerilor Interne, în zona unde a fost depistată racheta, a fost extinsă aria de cercetare, fiind descoperite și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă. Pe acest fapt, poliția de frontieră a deschis un dosar penal, care va fi transmis procurorilor. Iar ministerul Apărării a anunțat că geniștii nu au identificat explozibil, care ar prezenta pericol pentru populația locală. În același timp, nicio instituție a statului nu a anunțat originea rachetei și circumstanțele în care aceasta a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova. În schimb, reprezentații puterii de la Kiev declară că racheta ajunsă în Moldova este rusească.

"Am avut o convorbire telefonică cu viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Spînu. Am discutat despre bombardamentele asupra infrastructurii critice ucrainene și am convenit să coordonăm cu promptitudine deciziile necesare privind stabilitatea sistemelor energetice. Acesta este al optulea bombardament terorist masiv asupra infrastructurii energetice ucrainene. Și afectează și sistemul energetic al Moldovei. În plus, o rachetă rusească a lovit într-o întreprindere agricolă moldovenească. Din fericire, nu a explodat. Rusia își extinde terorismul cu rachete asupra vecinilor noștri. Trebuie împreună să ținem frontul energetic!", - a scris pe pagina sa socială ministrul ucrainean al energeticii, Gherman Galușcenko.

Reprezentanții puterii de la Chișinău au condamnat atacurile asupra obiectelor sociale și a infrastructurii energetice din țara vecină.

Amintim că în după amiaza zilei de 5 decembrie, o patrulă a poliției de frontier a depistat o rachetă într-o livadă din raionul Briceni. Verificările în zonă au fost făcute în contextul ridicării gradului de alertă în raioanele Ocnița și Briceni din cauza atacurilor aeriene în Ucraina.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).