Marcați
Încă un pasaj suberan din capială a fost reparat
6.12.2022, 13:59
Este vorba despre trecerea din strada Calea Ieșilor. În cadrul proiectului pereții suberanei au fost îmbrăcați cu placaj de ceramică, tavanul și scările au fost reparate, inclusiv cu amenajarea rampelor pentru cărucioare. De asemenea pasajul este iluminat cu corpuri tip LED, fiind instalate și sisteme audio și supravegheat video pentru a oferi siguranță și confort pietonilor.

Șeful secției urbanism și arhitectură al preturii Buiucani, Alexei Balan a declarat că lucrările de reabilitare ale subteranei au fost executate în două etape.

ALEXEI BALAN, șeful secției urbanism și arhitectură al preturii Buiucani: Pereții au fost țintați cu teracotă, tavanul în tinc. Scările, treptele au fost schimbate. Puteți să le vedeți, acum sunt din pavaj, din beton. Pe iluminat s-au schimbat cablurile, automate. Acum sunt corpuri de iluminat de tip led și veți vedea panourile cu fotografii din orașul Iași.

Oamenii care traversează zilnic acest pasaj spun că au așteptat aceste lucrări de ani buni, deoarece până acum în subterană persista un miros insuportabil și era multă mizerie.

Un alt pasaj subteran din sectorul Buiucani al capitalei care se află în proces de reparație este cel din intersecția străzilor Calea Ieșilor, Ștefan cel Mare și Sfânt și Piața Dimitrie Cantemir, în preajma Universității Pedagogice de Stat. Proiectul urmează să fie finalizat anul viitor, deoarece este vorba de una dintre cele mai mari treceri subterane din municipiu.

În total, în Chişinău sunt 20 de pasaje subterane. Majoritatea au fost construite între anii 1970 și 1992.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).