Marcați
Crește numărul cazurilor de covid în Moldova
25.11.2022, 13:28
Medicii trag semnale de alarmă. După o scădere timp de aproape patru luni, numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească în țara noastră. Săptămâna trecută au fost raportate peste 300 de infectări și șapte decese. Epidimiologii susțin că această dinamică este influențată inclusiv de perioada rece în care ne aflăm, când este în creștere și numărul infecțiilor respiratorii. Ei reiterează că, vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusului.

NICOLAE FURTUNĂ, epidemiolog, Agenția Națională pentru Sănătate Publică: După 14 săptămâni de descreștere continuă, după ce am ajuns la platoul de jos a aproape 300 de cazuri săptămânal, înregistrăm deja o creștere. Săptămâna trecută este prima săptămână de creștere, săptămâna care e în derulare, probabil, o să avem o creștere și noi încetul cu încetul o să mergem în creștere, înregistrări numărul de cazuri și o incidență prin infecția COVID.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru a confirmat că autoritățile din domeniul sănătății așteaptă în următoarele săptămâni o creștere a numărului de infectări cu virusului pademic, însă potrivit prognozelor, aceasta va fi nesemnificativă. Oficialul le recomandă locuitorilor țării să respecte în continuare măsurile de protecție și să se vaccineze.

În perioada 14-20 noiembrie, au fost administrate 3.350 de doze de vaccin anti-covid, inclusiv 15 în rândul minorilor. De la începutul campaniei de vaccinare împotriva virusului pandemic, peste un milion 70 de mii de cetățeni din țara noastră s-au imunizat cu schema completă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).