Marcați
Țigările electronice interzise în Europa
24.11.2022, 18:15
Produsele din tutun încălzit auromatizat sunt interzise în Uniunea Europeană. O decizie în acest sens a fost anunțată de Comisia Europeană, din cauza creșterii semnificative a vănzărilor acestor produse pe teritoriul comunitar. În opinia instituției, interdicția va contribui la atingerea obiectivului de a crea o generație fără tutun.

Protecția sănătății generației tinere este stabilit în Planul European de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5% din populație să mai utilizeze tutun până în 2040.

STELLA KYRIAKIDES, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară: Tutunul cauzează 90 % din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o „generație fără tutun”.

Statele membre ale Uniunii Europene au la dispoziție opt luni pentru a pune în vigoare directiva delegată în legislația lor națională. Noile reguli vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni pentru a epuiza stocul actual de produse din tutun încălzite cu aromă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).