Marcați
Moldova ar putea adera mai repede la UE
24.11.2022, 17:32
Parlamentul European cere accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Într-o rezoluție adoptată de legislativul european se mai solicită și acordarea unui sprijin tehnic suplimentar pentru a ajuta statele candidat de bună credință să-și alinieze toate procesele interne la standardele europene. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Rezoluția Parlamentului European a fost adoptată cu 502 voturi pentru, 75 împotrivă și 61 de abțineri.

SIEGFRIED MUREȘAN, eurodeputat în Parlamentul European: În rezoluția adoptată astăzi, cerem accelerarea procesului de aderare pentru statele ce își demonstrează clar parcursul democratic și proeuropean, precum Republica Moldova. Solicităm, de asemenea, acordarea de sprijin tehnic suplimentar și acces la Instrumentul de Asistență pentru pre-aderare (IPA III), dedicat special țărilor candidate la Uniunea Europeană.

Amintim că pe 1 noiembrie curent, membrii Comitetului Parlamentar de asociere UE – R. Moldova au adoptat o declarație comună prin care au cerut instituțiilor europene să declanșeze negocierile în vederea aderării mai rapide după îndeplinirea de către R. Moldova a celor nouă recomandări emise de Comisia Europeană în luna iunie curent. Republica Moldova a oținut statutul de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană pe 23 iunie 2022.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).