Marcați
Astăzi este ultima zi în care moldovenii se pot înregistra pentru a primi compensații
24.11.2022, 13:50
Astăzi este ultima zi de înregistrare pe platforma compensatii.gov.md pentru a fi atribuită categoria de vulnerabilitate pentru luna noiembrie. Începând cu 25 noiembrie, se va face atribuirea automată a categoriilor de vulnerabilitate.

Până în prezent, circa 700 de mii de cereri au fost înregistrate în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică”. Pentru a beneficia de compensații, consumatorii casnici sunt îndemnați să se înregistreze pe site-ul www.compensatii.gov.md pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, în baza căreia va fi calculată mărimea compensației.

Pentru a ajuta persoanele să se înregistreze în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică”, a fost lansată și o linie verde guvernamentală 0 8000 5000. Persoanele care nu au acces la echipamente IT sau nu au cunoștințe pentru a se înregistra online, pot apela la sprijinul asistenților sociali sau al bibliotecarilor din localitate.

Conform calculelor, pentru achitarea compensațiilor în perioada rece vor fi necesare aproximativ 5 miliarde de lei (circa 250 mln de euro), în anul curent fiind alocate din bugetul de stat 870 mln de lei.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).