Marcați
Eurovision anunță modificări ale sistemului de vot pentru anul viitor
23.11.2022, 19:39
Comitetul de organizare a concursului Eurovision anunță modificări ale sistemului de vot pentru anul viitor. Organizatorii spun că și telespectatorii din țările care nu participă pot vota acum la cel mai mare concurs european de muzucă care va avea loc la Liverpool.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a anunțat că telespectatorii țărilor care nu participă la concurs vor avea drept de vot. Acest lucru îi va permite publicului să își consolideze puterea de a influența rezultatul concursului. Votul va avea loc pe o platformă online securizată iar lista cu țările eligibile va fi publicată cu puțin timp înaintea concursului.

"Voturile din ţările care nu participă la concurs vor fi combinate pentru a crea un set de punctaje cu aceeaşi pondere ca o ţară care participă atât în semifinală, cât şi în marea finală. Juriile profesionale, formate din cei care lucrează în industria muzicală, vor continua să influențeze rezultatul din Marea Finală împreună cu telespectatorii din fiecare țară care participă și cei care votează la nivel internațional", - se menționează într-un comunicat al Uniunii Europeane de Radiodifuziune.

În 2023, doar spectatorii Eurovision Song Contest vor decide care țări vor ajunge în Marea Finală și toți cei care urmăresc spectacolul, vor putea vota pentru melodiile preferate din orice colț al lumii.

"De-a lungul istoriei sale de 67 de ani, Eurovision Song Contest a evoluat constant pentru a rămâne relevant și interesant. Aceste schimbări în sistemul de vot atestă imensa popularitate a spectacolului, oferind mai multă putere publicului de a desemna câștigătorul celui mai mare eveniment muzical live din lume", - a declarat supervizorul executiv al Eurovision Song Contest, Martin Österdahl.

Schimbările au fost făcute ca urmare a neregulilor la votul juriului observate la ediția concursului din 2022. De aceea a fost creat un grup de lucru format din membrii Uniunea Europeană de Radiodifuziune pentru a căuta modalități de a proteja integritatea evenimentului. În acest an 31 de țări vor concura pentru 20 de locuri în Marea Finală alături de Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Ucraina care sunt automat incluse în ultima etapă a concursului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).