Marcați
Jumătate din cele 218 mii de doze de vaccin antigripal au fost administrate cetățenilor
23.11.2022, 11:56
Jumătate din cele 218 mii de doze de vaccin antigripal au fost administrate cetățenilor, la nivel național.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Olesea Croitor, a specificat că dozele de vaccin au fost distribuite centrelor de sănătate publică, iar ulterior instituțiilor medico-sanitare din țară. „Acestea sunt destinate prioritar copiilor și adulților din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire, dar și contingentelor profesionale. La fel, specialiștii recomandă vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19”, a spus Olesea Croitor.

O situație similară se atestă și în capitală. „În instituțiile medicale din Chișinău au fost deja administrate circa 50% din vaccinurile transmise. Vaccinarea antigripală a început la finele lunii octombrie. Astfel, toate persoanele, în special cele din grupurile de risc, se pot adresa la medicul de familie pentru a beneficia de vaccin”, a menționat pentru agenție șeful Direcției generale asistență medicală și socială din capitală, Boris Gîlca.

În total, Republica Moldova a recepționat 218 mii de doze de vaccin antigripal. Compoziția acestuia corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).