Marcați
Locuitorii satului Condrița vor avea în premieră apă curentă în gospodării
23.11.2022, 09:37
Locuitorii satului Condrița, din municipiul Chișinău vor avea în premieră apă curentă în gospodării. Localitatea nu a avut niciodată un apeduct, iar în ultimii ani majoritatea fântânilor din sat au secat una după alta. Astfel, oamenii sunt nevoiți să facă drum lung până la mănăstirea Condrița pentru a-și aduce o căldare de apă potabilă. Din 2023, sătenii nu vor mai avea astfel de probleme, doarece în câteva luni va fi dat în exploatare apeductul, asupra căruia se lucrează de zor.

Potrivit primarului satului Condrița, Andrei Donică localitatea este singura fin suburbiile capitalei care nu are un apeduct.

ANDREI DONICĂ, primarul satului Condrița: Era o sondă prin 2010 construită, dar până la urmă nimic nu s-a extras, nici un litru de apă. Am pornit în 2020 sonda și încet, încet, câte oleacă, câte o bucățică, câte o porțiune de străzi am ajuns deja în locul unde ați fost dumneavoastră.

În prezent au mai rămas patru străzi din localitate, pe care urmeză să fie extins apeductul, după care va fi dat în exploatare. Proiectul a fost realizat cu surse proprii, dar și dintr-un ajutor financiar oferit de municipalitate.

ANDREI DONICĂ, primarul satului Condrița: Acum lucrările care se fac, s-a alocat din primăria bugetului local 300 de mii, dar am mai făcut lucrări undeva de peste un milion de lei pe parcursul anului din banii de la bugetul municipal al Consiliului Municipl Chișinău. Am făcut publică o informație și am rugat locuitorii să se adreseze toți la primărie, să se înscrie în listă care doresc să fie conectați la apeduct, doar pot să vă spun că sunt străzile Ștefan cel Mare, Catarga, Indepndenței și Calea Codrilor. Numărul de beneficiari acum nu-l pot spune, deoarece lista încă nu-i definitivată, dar eu sunt sigur că măjoritatea, toți practic, care au deja țevile lângă poartă neapărat vor dori să se conecteze și ei la apeduct.

Proiectul este așteptat cu nerăbdare de săteni. Ei spun că în prezent sunt nevoiți să-și facă rezerve de apă potabilă din diferite surse, care îi costă scump.

În satul Condrița din municipiul Chișinău sunt peste 750 de locuitori.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).