Marcați
Au început lucrările de reabilitare a Rezervației „Orheiul Vechi”
22.11.2022, 16:13
La Butuceni a fost dat start lucrărilor de reabilitare a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi" ce se vor efectua cu susținerea financiară din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru este responsabilă de implementarea proiectului.

Lucrările de reabilitare au început cu edificarea blocului cu sală de conferință multifuncțională, oficii și depozite. Totodată, în cadrul proiectului vor fi executate lucrări de conservare și amenajare a accesului pentru vizitatori, inclusiv persoanele cu nevoi speciale, către obiectivele turistice ale Rezervației. Urmează consolidarea și conservarea băii medievale, lucrări de reconstrucție a valului de apărare și a sistemului de fortificare medieval cu săli de expoziție.

Contractul de antrepriză pe proiect a fost semnat la sfârșitul lunii octombrie, și prevede executarea lucrărilor în termen de 14 luni. Valoarea lucrărilor planificate constituie circa 27 milioane de lei (cca 1,35 mln de euro), bani care vor fi acordați din FNDRL.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).