Marcați
Educația, sub lupa guvernării
22.11.2022, 13:26
Lucrurile în domeniul educației înaintează lent. O recunoaște Prim-ministrul Natalia Gavrilița, după ce o remarcă în acest sens a venit și de la președintele țării, Maia Sandu. În același timp, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, susține că se depun toate eforturile pentru implementa reforme în domeniul gestionat.

Săptămâna trecută, în cadrul ceremoniei de învestire a miniștrilor Economiei și Mediului, Președintele țării, Maia Sandu a lăsat de înțeles că și-ar dori o accelerare a lucrurilor și în alte ramuri, cum ar fi cea a educației. Premierul Natalia Gavrilița îi dă dreptate șefei statului. Ea recunoaște că la ministerul Educației mai este mult de lucru, însă rezultate nu o să întârzie să apară, promite șefa Cabinetului de miniștri.

În același timp, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală declară că se depun toate eforturile pentru ca rezultatele în proiectele educaționale să fie vizibile.

ANATOLIE TOPALĂ, ministrul Educației și Cercetării: Noi muncim pentru ca să realizăm agenda pe care ne-am propus-o, este una destul de ambițioasă și noi depunem toate eforturile ca să schimbăm lucrurile în bine în acestă țară.

Observațiile președintelui Sandu au venit în contextul discuțiilor din spațiul public privind activitatea mai puțin eficientă a unor miniștri din Cabinetul Gavrilița. Săptămâna trecută, după mai multe observații negative la acest subiect, și-a prezentat demisia ministrul Economiei, Sergiu Gaibu. În luna septembrie, a demisionat ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, după ce Premierul Natalia Gavrilița, și-a declarat nemulțumirea față de întârzierea lansării site-ului lemne.md. Anterior, fotoliile ministeriale au fost părăsite de vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, care a invocat probleme de familie. Mai târziu a fost demis ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, pentru faptul că gestionarea treburilor de ramură era prea lentă. Gherciu a declarat la rândul său că a fost demis din cauza că s-a opus lichidării Universității Agrare de Stat. Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit în funcție pe 6 august 2021.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).