Marcați
Magia sărbătorilor de iarnă în magazine
22.11.2022, 09:58
Deși suntem abia la mijlocul lunii noiembrie, magia sărbătorilor de iarnă deja se simte în unele centre comerciale. Globuri, ghirlande, textile sau brazi artificiali, sunt doar câteva din articolele indispensabile pentru amosfera de sărbătoare. Tendinţa acestui an sunt culorile pastelate, combinate cu argintiu și auriu.

Globurile colorate, figurinele, brazii și luminițele sunt cele care aduc farmecul sărbătorii Crăciunul și Revelionului în casa oamenilor. Atmosfera de sărbătoare însă costă, iar prețurile diferă în funcție de articol. Astfel, pentru decorațiunile pomul de sărbătoarea, cetățenii trebuie să scoată din buzunar de la 15 lei până la câteva sute de lei pentru o unitate, iar o instalație de lumini cu 1000 de leduri ajunge la aproximtiv1000 de lei.

VERONICA BRANIȘTE, manager în comerț: Sunt în vogă culorile din anul 2023, sunt culorile clasice, sunt culorile roșu-pudră, auriu, argintiu, culorile mai clasice. Pentru casă avem mai multe decorațiuni coronițe din brad, ghirlamdă, lumânări, veselă și de asemena textile. Foarte multe persoane preferă acum jucăriile eco, ele sunt din lemn, sunt foarte frumoase și plus la asta ele pot fi folosite în mai mulți ani. Avem beculețe care vin anume cu led, ele sunt automat econome. Și deja beculețele între ele puteți să le uniți, să puneți câte două, trei, mai multe beculețe împreună pe un brad.

Și varietatea brazilor artificiali este mare. Managerii magazinelor spun că cei mai populari sunt pomii care nu depășesc înălțimea de doi metri, iar prețul acestora poate ajunge până la aproximativ 4000, în funcțe de culoare și calitate.

VERONICA BRANIȘTE, manager în comerț: Brazi avem de la 1,50, chiar avem și până la trei metri. Deja ei sunt înzăpeziți, sunt care vin doar din silicon verzi și de la 1,50, 1,80, 2,10, 2,40, 2,70, până la maxim trei. Deja avem și brazi din pin, majoritate preferă aceștea înzăpeziți, ei arată mai bogat.

Chiar dacă rafturile magazinelor ademenesc prin culori și strălucire, cumpărătorii nu sunt foarte active. Managerii magazinelor declară că cele mai multe vânzări se așteaptă în luna decembrie. În același timp, cumpărătorii spun că în acest an contează mult și prețurile.

Sărbătorile de iarnă în țara noastră încep pe 25 decembrie, când este sărbătorit Crăciunul pe stil nou și se încheie pe 14 ianuarie, când creștinii de rit vechi în prăznuiesc pe sfântul Vasile cel Mare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).