Marcați
Din cauza crizei energetice, piețele de Crăciun din Europa vor avea mai puține luminițe și decorațiuni
21.11.2022, 13:39
Europa va avea parte de un Crăciun mai diferit în acest an. Din cauza costurilor crescute la energia electrică, piețele de Crăciun din Europa vor avea mai puține luminițe și decorațiuni. În același timp, mai multe orașe vor renunța la tradiționalele patinoare.

Târgurile și iluminatul de Crăciun din Europa se va reduce din cauza crizei energetice și a problemelor climatice. Mai multe orașe vor aprinde luminile decorartive pentru mai puțin timp. Săptămâna aceasta în Franța și Germania se lansează târgurile și se aprind luminițele de Crăciun, însă în acest an vor avea un program mult mai scurt din cazua crizei energetice. Totuși autoritățile locale spun că trebuie să ofere măcar un fel de spirit de sărbători pentru a mai destinde starea sumbră creată de războiul din Ucraina și creșterea costurilor vieții.

De asemenea mai multe orașe Europene vor renunța la patinoare pentru a face economii. Drept alternative vor fi oferite servicii de patinaj cu role. Viceprimarul responsabil de energie și mediu din orașul Tourd din Franța a declarat că anii precedenți menținerea patinuarului suficient de rece a costat aproximativ 15.000 de euro în facturi de energie electrică în 2020 și 7.500 de euro in 2021 după ce au mai redus din dimensiune.

"Se pare că nu are sens să păstrezi gheața, indiferent de cost, doar pentru a menține un sentiment de Crăciun. Trebuie să acceptăm că Crăciunul nu mai este reprezentat de imaginea zăpezii, a gheții și a pomilor mari de Crăciun. Vom menține tot ce putem pentru că avem nevoie de latura magică, festivă a Crăciunului, dar unele elemente trebuie să evolueze", a declarat Martin Cohen pentru The Guardian.

În mai multe orașe decorațiile de Crăciun vor fi aprinse începînd cu ora 17:00 în loc de 10:00 cum era obișnuit pentru a folosi cu 35% mai puțină energie. Iar în Germania pentru a economisi energie, sezonul luminițelor de Crăciun care de obicei începe de la sfârșitul lunii octombrie și până la sfârșitul lunii februarie, în acest an se va limita la perioada 20 noiembrie- 31 ianuarie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).