Marcați
PDM și-a schimbat denumirea și are o nouă conducere
21.11.2022, 12:42
Partidul Democrat din Moldova se transformă. Formațiunea se va numi de acum încolo Partidul Social Democrat European și va fi condus de fostul ministru al Agriculturii, Ion Sula. Decizia a fost luată la cel de-al X-lea Congres al PDM, are s-a desfășurat o zi în urmă.

Fosta președintă interimară a PDM, Monica Babuc a declarat în cadrul congresului, la care au participat 344 de delegați din toată țara că, noul Partid Social Democrat European va fi o formațiune, care va pune bazele stângii europene în Republica Moldova.

MONICA BABUC, fost președintele interimar al Partidului Democrat din Moldova: Noi rămânem a fi un partid social, un partid al oamenilor și pentru oameni, care vor un viitor prosper în Moldova și în Uniunea Europeană. Asta înseamnă de asemenea că, ne vom respecta statutul pe care astăzi îl vom completa și modifica și vom spune clar că, suntem un Partid Social Democrat Pro-european și că Partidul Democrat din Moldova înțelege misiunea sa actuală, ca fiind a unui partid care să pună bazele stângii europene.

În același timp, Monica Babuc nu a candidat pentru un mandat deplin în fruntea partidului. Delegații PDM l-au ales pe Ion Sula în această funcție. Politicianul a declarat că este determinat să consolideze echipa şi să asigure revenirea PSDE la guvernare pentru dezvoltarea durabilă a ţării şi bunăstarea cetăţenilor.

ION SULA, noul președinte al Partidului Social Democrat European: Ne propunem în termen foarte scurt de a veni pe scena politică cu propuneri și soluții legate de situația economică și socială din țară. Sunt sigur că, odată cu alegerea unei noi conduceri, găsirea unui nou partener, vom putea să contribuim la dezvoltarea Republicii Moldova.

Ion Sula are 42 de ani și este fostul Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. Între 2014-2015 Ion Sula a fost director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Anterior, între 2009 și 2013 el a mai activat în cadrul Ministerului Agriculturii în Direcția generală de dezvoltare a politicilor sectoriale și siguranța alimentelor și Direcția de politici de piață a produselor de origine vegetală. De menționat că Partidul Social Democrat European este membru al Partidului Socialiştilor Europeni şi a Internaţionale Socialiste şi va dezvolta un parteneriat strategic cu Partidul Social Democrat din România.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).