Marcați
Marea Britanie a intrat în recesiune
18.11.2022, 17:11
Regatul Unit se confruntă cu cea mai mare scădere a nivelului de trai din istorie. Jumătate de milion de cetățeni riscă să rămână șomeri. Cauza ar fi creșterea colosală a costului vieții care afectează salariile oamenilor.

Prognozele din partea guvernului Regatului Unit spun că veniturile cetățenilor vor scădea cu 7% în următorii ani din cauza creșterii prețurilor. De asemenea, se așteaptă ca numărul de șomeri să crească cu peste 500.000 de persoane. În același timp, oficiului pentru Responsabilitate Bugetară susține că inflația este încă în creștere și va continua să erodeze salariile și să reducă standardele de viață a cetățenilor.

Richard Hughes, președinte al Oficiului pentru Responsabilitate bugetară: Pe termen scurt, inflația depășește cu mult creșterea și salariile normale, care se așteaptă să crească cu șase procente anul acesta și cu patru procente anul viitor. Cu toate acestea, pentru un importator net de energie precum Marea Britanie, creșterea uriașă a prețurilor globale la gaze din ultimii ani reprezintă șocul raporturilor comerciale.

Ministrul de finanțe al Regatului Unit a declarat în cadrul ședinței din Camera Comunelor: "Astăzi oferim un plan pentru a aborda criza costului vieții și pentru a ne reconstrui economia. Prioritățile noastre sunt stabilitatea, creșterea și serviciile publice. Suntem sinceri în ceea ce privește provocările și corecți în soluțiile noastre. Luăm decizii dificile pentru a combate inflația și pentru a menține creșterile ipotecare în jos. Dar planul nostru duce și la o recesiune mai superficială, facturi mai mici la energie, și un sistem educațional mai puternic".

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).