Marcați
Fracțiunea socialiștilor a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției
17.11.2022, 11:14
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a depus astăzi o moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Justiției și a ministrului Sergiu Litvinenco.

Documentul a fost citit în plen de deputatul Vasile Bolea. Tot el a cerut și instituirea unei comisii de anchetă privind desfășurarea concursurilor pentru mai mute posturi.

„Întreaga societate a urmărit acele acțiuni privind subjugarea Consiliului Superior al Magistraturii. De trei ani nu se organizează Adunarea Generală a Judecătorilor, iar actuala componență a CSM nu prezintă raportul său de activitate în fața judecătorilor. În această ordine de idei, ministerul nu a întreprins nicio acțiune privind deblocarea situației, iar această componență a CSM să răspunsă în fața judecătorilor”, a spus Vasile Bolea.

Iniţiativa BCS vine după publicarea, unor pretinse convorbiri ale lui Sergiu Litvinenco de pe contul de Telegram.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moțiunea simplă poate fi inițiată de cel puțin 15 deputați, iar dezbaterea acesteia va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile de la depunere.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).