Marcați
Germania menține restricțiile pandemice
15.11.2022, 17:34
Guvernul Germaniei va menține măsura care obligă purtarea măștilor de către persoanele care călătoresc cu transportul public în contextul evitării unui nou val de pandemie de COVID-19. Cele 16 landuri federale ale Germaniei pot decide independent dacă impun purtarea măştilor în mijloacele de transport public la nivel regional, în timp ce guvernul federal este responsabil de mijloacele de transport care asigură călătoriile pe distanţe lungi.

Conform guvernului Germaniei, purtarea măștilor de tip FFP2 este obligatorie până în aprilie anul viitor. Totuși, grupului parlamentar FDP vrea eliminarea cerinței, considerând că această regulă ar trebui să fie mai mult o recomandare decât o obligativitate. De cealaltă parte, experții în sănătate resping propunerea de relaxare a cerinței de purate a măștilor în transportul public, precum și ridicarea cerinței de izolare pentru persoanele infectate cu coronavirus. Această restricție a fost anunțată de patru state federale. Experții în sănătate se declară îngrijorați de un nou val de pandemie de COVID-19. De asemenea autoritățile de la Berlin sunt de părere că ridicarea măsurii de protecție impotriva visurului în condițiile în care oamenii se află în locuri aglomerate ar fi o decizie iresponsabilă. Din experiențele trecute se poate observa o creștere a cazurilor de COVID-19 în perioada rece a anului, iar unele cazuri necesită spitalizare urgentă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).