Marcați
Mai multe impozite de pe chirie
15.11.2022, 14:26
Crește numărul contractelor declarate de dare în locațiune a imobilelor. Serviciul Fiscal de stat anunță că în zece luni ale anului curent încasările de la închirierea locuințelor sau a spațiilor comerciale și industriale a crescut cu 22,3 procente, față de perioada ianuarie-octombrie 2021. Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile a constituit, în zece luni curent, aproximativ 33 de milioane de lei.

Astfel, de la începutul anului curent au fost înregistrate puțin peste 16 800 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobiliare. Serviciul Fiscal anunță că, urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada ianuarie-octombrie 2022 au fost identificate 5 105 persoane fizice ce dau în chirie apartamente sau spații nelocuibile. În cazul a 442 de astfel de persoane au fost calculate suplimentar plăți de bază în sumă de peste 316 mii de lei, plăți pentru întârziere în valoare de peste 28 de mii de lei și amenzi în sumă de 37 de mii de lei.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie sau în folosință proprietate imobiliară altor persoane fizice, prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).