Marcați
OFICIAL suntem 8 miliarde! Planeta a ajuns la un număr istoric de locuitori
15.11.2022, 11:41
Populația lumii a atins oficial pragul de 8 miliarde de oameni și continuă să crească. Acest lucru este raportat de portalul Countrymetrics.info. Organizația Națiunilor Unite a estimat că la 15 noiembrie 2022, populația lumii a ajuns la 8 miliarde de oameni.

Organizația numește acest moment ”o piatră de hotar în dezvoltarea umană”. Această creștere fără precedent se datorează creșterii treptate a duratei de viață a oamenilor datorită îmbunătățirii sănătății publice, a nutriției, a igienei personale și a medicinii. Este, de asemenea, rezultatul unor niveluri ridicate și persistente de fertilitate în unele țări, arată ONU.

Se precizează că numărul populației masculine îl depășește pe cel feminin. Bărbații au puțin peste 4 miliarde de locuitori, iar femeile sunt la nivelul de 3,9 miliarde.

În plus, sunt prezentate cele mai frecvente trei cauze de deces din lume. Pe primul loc se află boala coronariană – 5,9 milioane de cazuri în 2022. Al doilea este accidentul vascular cerebral (4,2 milioane de cazuri), iar al treilea este infecțiile acute ale tractului respirator inferior (2,1 milioane de cazuri).

Conform prognozelor ONU, până în 2037 Pământul va fi locuit de 9 miliarde de oameni, iar până în 2058 – 10 miliarde.

Populația mondială a atins pragul de șapte miliarde în 2011.

realitatea.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).