Marcați
Încă o zi pentru a cere compensații
14.11.2022, 17:03
Pe 15 noiembrie expiră termenul de depunere a cererilor de solicitare a compensației parțiale a accizei la motorină. Agenția Intervenții și Plăți pentru Agricultură îndeamnă fermierii să depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale agenției, altfel vor pierde suportul acordat de stat.

Solicitanții de compensații parțiale a accizei la motorina facturată în perioada 1 iulie–15 noiembrie mai au la dispoziție o zi pentru a depune cereri, anunță Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură. Astfel, regulamentul prevede că accizele la motorină se compensează "în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 lei per tonă – pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, în cuantum de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă – pentru alte categorii de întreprinderi care nu sunt specificate în legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii și în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 lei per tonă – pentru întreprinderile din sectorul zootehnic", - menționează Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură.

Potrivit instituției, depunerea dosarelor de solicitare a compensației se face de către administrator, reprezentantul legal la secția sau serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își desfășoară activitatea. În acest context, AIPA îndeamnă să se depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale Agenției, spre a beneficia de acest suport din partea statului. Până în prezent, agenția a subvenționat acciza pentru 19 milioane de litri de motorină în sectorul vegeral și pentru un milion de litri de carburant diesel în sectorul zootehnic.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).