Marcați
Lista potențialilor candidați pentru funcția de primar al municipiului Chișinău se mărește
14.11.2022, 13:37
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de fostul premier, Ion Chicu, a decis cine îl va reprezenta la alegerile locale din vară. Este vorba despre fostul ministru al Economiei, actual vicepreședinte al formațiunii, Anatol Usatîi.

Până în prezent mai multe formațiuni politice parlamentare și extraparlamentare au declarat că vor avea propriul candidat la Chișinău pentru alegerile locale din 2023. Intenția de a lupta pentru fotoliul de conducător al municipiului Chișinău a fost anunțată de actualul primar, Ion Ceban, care va candida din partea Mișcării de Alternativă Națională.

În cursă se va înscrie și fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu - din partea Partidului Puterea Oamenilor pe care îl conduce. De asemenea, un candidat pentru localele din Chișinău ar fi și actualul vicepremier, Andrei Spînu, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Oficialul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această informație. Totodată, și-a anunțat intenția de a participa la cursa pentru primăria Chișinău și Partidul Socialiștilor, însă fără a desemna deocamdată un candidat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).