Marcați
Procurorii au descins cu percheziții la sediul PSRM
11.11.2022, 17:54
Procurorii anticorupție au descins în această dimineață la sediul central al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Perchezițiile au loc în cadrul dosarului privind finanțarea ilicită a formațiunii. Informația a fost confirmată pentru NTV Moldova de Procuratura Anticorupție. Reprezentanți PSRM susțin că aceste acțiuni reprezintă un atac asupra formațiunii și au fost organizate pentru a-i împiedica să ajungă la întâlnirea cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Într-un mesaj expediat la ora 11:00 pe adresa de e-mail a redacției noastre, reprezentanții Procuraturii Anticorupție ne-au confirmat că efectuează percheziții la sediul PSRM, precizând că vor reveni cu detalii ulterior. Până la momentul difuzării știrii, nu am mai primit niciun răspuns despre acțiunile întreprinse, iar reprezentanții instituției nu au răspuns la telefoanele și mesajele redacției. În același timp, reprezentanții Partidului Socialiștilor susțin că perchezițiile sunt o încercare de intimidare a opoziției și au avut drept scop să-i țină departe pe socialiști de întrevederea cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, aflată într-o vizită la Chișinău.

GRIGORE NOVAC, deputat BCS: Au început acțiuni de intidimidare a opoziției parlamentare. Suntem martori că Republica Moldova la capitolul reforma justiției a eșuat constat și, iată, astăzi, în același timp, în forumul legislativ al Republicii Moldova, am avut un oaspete atât de înalt, la vreao 200 metri de Parlamentul Republicii Moldova, are loc efectuarea justiției în stilul PAS, pentru că justiția din Republica Moldova nu o putem numi justiție, dar a devenit o filială a Partidului PAS.

BOGDAN ȚÎRDEA, deputat BCS: Noi în cadrul acestei întâlniri cu doamna Metsola am vrut să formulăm câteva întrebări. Dacă noi, Republica Moldova, fiind lider la capitolul democrație, ne trezim cu procurorul general sechestrat, arestat cu 10 minute înainte de conferința de presă. Nu mai vorbesc de arestările și dosarele fabricate la toți liderii de opoziție și cu penalii participanți în furtul miliardului la libertate, iar unii eliberați încă cu acte în regulă din sala de justiție.

Procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, nu a răspuns la telefon pentru un comentariu. Anterior, acesta a insistat că la baza investigațiilor în acest dosar stau doar procedurile legale și a negat că ar exista influențe politice. În același timp, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a calificat acuzațiile socialiștilor drept aberații în stilul PSRM. Amintim că, acțiuni procesuale de ridicare a documentelor în dosarul finanțării ilegale a partidului au avut loc la sediul PSRM și la începutul lunii iunie, iar în luna august, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul și în automobilul contabilei formațiunii. Aceasta, împreuna cu fostul şef de stat și alte persoane, este învinuită de complicitate la acceptarea finanțării Partidului Socialiștilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).