Marcați
Roberta Metsola, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova
11.11.2022, 12:25
Sprijinul în parcursul european al Republicii Moldova, dar și asistența în aprovizionarea cu resurse energetice a Republicii Moldova au fost principalele subiecte de discuție ale președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, cu autoritățile de la Chișinău. Oficialul european, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră, și-a exprimat susținerea pentru intenția Republicii Moldova de a obține statutul de țară membră a spațiului comunitar.

În cadrul unei conferințe de presă comune, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reiterat că țara noastră are nevoie de susținerea organizațiilor europene, pentru a depăși criza energetică, dar și pentru a face următorul pas în aderarea la UE.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: Sprijinul constant al Parlamentului European - în perioade bune, dar și în perioade grele - a fost vital pentru menținerea țării noastre pe calea democratică și pentru susținerea aspirațiilor ei europene. Avem nevoie de sprijin în următorii pași pe care-i vom face pentru integrarea țării noastre în Uniunea Europeană, inclusiv pentru a realiza reformele ce ne vor aduce mai repede în UE. Aderarea la UE ne poate oferi viitorul pe care ni-l dorim - unde fiecare cetățean se simte în siguranță și își poate realiza potențialul, unde piețele de desfacere nu sunt condiționate politic, iar tinerii se bucură de oportunități de studii sau de afaceri.

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola a declarat că, deputații europeni vor sprijini în continuare Republica Moldova în aspirațiile sale, inclusiv prin investiții europene atât în sectorul energetic, cât și în domeniul economic.

ROBERTA METSOLA, președintele Parlamentului European: Europa este alături de dumneavoastră și vom fi alături de toți voi. În continuare vom fi puternici și uniți în convingerile noastre. Vom face acest lucru atunci când vorbim despre energie, ajutând Republica Moldova să își diversifice aprovizionarea cu resurse energetice, pentru a preveni destabilizările în continuare. Atunci când vorbim despre situația economică, aceasta este dificilă, dar am oferit susținere, vom continua să oferim susținere prin intermediul mijloacelor financiare, dar și prin intensificarea conexiunilor de transport și a schimburilor comerciale.

După întrevederea cu președintele Republicii Moldova, șefa Legislativului European, Roberta Metsoli a susținut un discurs și în Parlamentul de la Chișinău. Omologul său, Igor Gorsu și-a exprimat recunoștința pentru tot sprijinul acordat țării noastre în calea spre UE.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).