Marcați
Moldova cere asistență de la UE
10.11.2022, 17:06
Guvernul de la Chișinău intenționează să solicite Uniunii Europene un ajutor de 450 de milioane de euro, pe fundalul temerilor că furnizorul rus Gazprom va întrerupe livrările de gaze în această iarnă. Declarația a fost făcută de Premierul Natalia Gavrilița într-un interviu pentru portalul politico.eu.

Potrivit șefei Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, scenariul în care concernul Gazprom ar putea sista total livrările de gaze pentru țara noastră, este foarte real. În aceste condiții, Republica Moldova va fi impusă să plătească un preț mult mai mare pentru resursele energetice. Potrivit Nataliei Gavrilița, această criză energetică a obligat Moldova să cumpere energie electrică de pe piața spot europeană la un preț de 4 ori mai mare decât anterior.

"Vedem riscuri și îngrijorări sporite în materie de securitate, vedem o pierdere a puterii de cumpărare și a salariilor reale. Ne ciocnim de aceleași probleme ca și țările europene, dar în același timp suntem mult mai slabi pentru a face față acestor probleme", - a spus Natalia Gavrilița în cadrul interviului.

Premierul Gavrilița a menționat că va solicita partenerilor europeni ai Republicii Moldova o asistență de 450 de milioane de euro pentru această iarnă. Cererea va fi vociferată în cadrul summit-ului de solidaritate la nivel înalt, care se va desfășura pe 21 noiembrie în Franța.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).